دکتر غلامرضا رئیسی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


مطب دکتر رئیسی

صندلی مناسب

صندلی مناسبدر حال حاضر زمان زیادی از زندگی بر روی صندلی می گذرد. استفاده از صندلی مناسب نه تنها کیفیت کار را بهبود می بخشد، ازآسیبهای ناشی از وضعیت نادرست نشستن مثل کمردرد جلوگیری میکند. بهترین طریقه نشستن این است که صندلی راحت باشد و فرد احساس فشار و ناراحتی روی کمر، باسن، و شانه ها نکند. در زیر به نکات اصلی در استفاده از صندلی اشاره میکنیم.

رویه صندلی :
جنس رویه صندلی نباید لیز باشد. سفت بودن بیش از حد آن باعث فشار به نقاطی مثل دنبالچه و لگن می شود. نرم بودن بیش از حد نیز باعث فرورفتن بدن درصندلی شده و باعث درد درانتهای کمر لگن و بهم خوردن قوسهای طبیعی ستون فقرات می شود.

برخلاف تصور غالب، حرکت بدن باعث بهتر شدن تمرکز و یادگیری بهتر می شود. مثلا وقتی سخنرانی جذاب می شود بجای تکیه دادن به صندلی، به جلو خم می شویم پس اگر صندلی امکان حرکت داشته باشد، با فعال نگهداشتن مغز توانائی تمرکز بیشتر می شود همچنین اکسيژن رسانی قسمتهای مختلف بدن بهتر است پس احساس خستگی کمتری میکنیم و از ماندن خون در عروق پا که باعث تورم و حتی ایجاد لخته میگردد پیشگیری می کند. بنابراین صندلی مناسب است که چرخ داشته باشد.

ارتفاع صندلی باید قابل تنظیم باشد. ارتفاع باید به گونه ای تنظیم شود که کف پا کاملا روی زمین قرار گیرد. در صورت نداشتن قابلیت تنظیم ارتفاع باید از زیرپائی استفاده کرد.عمق صندلی باید بگونه ای باشد که هنگامی که به پشتی صندلی تکیه می دهیم لبه صندلی به پشت زانو سه انگشت فاصله داشته باشد. لبه صندلی باید مدور باشد اگر لبه صندلی تیز بوده و به پشت زانو تماس داشته باشد امکان فشار بر عروق و اعصابی که از این محل عبور می کنند وجود دارد.عرض صندلی باید به گونه ای باشد که بر لگن فشار وارد نیاورد.عریض بودن بیش از حد صندلی بخصوص در کودکان باعث فشار بیش از حد به ستون فقرات و دردهای کمر و پشت می شود.

پشتی صندلی :
فشار وارد بر ستون فقرات ناحیه کمر در حالت نشستن بر روی صندلی بدون پشتی از حالت ایستاده بیشتر است. همچنین در حالت نشسته مقداری از قوس طبیعی کمر کم میشود.پشتی صندلی باید بتواند این کمبود را جبران کند. پشتی صندلی باید قابل تنظیم باشد و در ناحیه پائین آن فضای کافی برای باسن داشته باشد. بهتر است پشتی صندلی تا حد شانه باشد، عرض آن در حد عرض کمر بوده و برجستگی پائین آن قوس کمر را حمایت کند. باید پشتی قابلیت حرکت به عقب در حد 10 درجه داشته باشد ودر موقع نشستن زاویه لگن از 90 درجه کمتر نشود.

دسته صندلی :
بهتر است صندلی دسته دار باشد زیرا دسته صندلی باعث کاهش فشار بر کمر گردن و شانه می شود. بالا بودن دسته صندلی باعث فشار به شانه و درد شانه می شود. دسته صندلی باید قابل تنظیم بوده، به میز کار گیر نکند.
این مطلب در همشهری سلامتی چاپ شده است
عنوان مطالب
سطح مطلب: عمومی، کارشناسی، تخصصی و فوق تخصصی


آدرس مطب : 1
تلفن : 1 - 1

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوگرافیآدرس و تماسنوار عصب و عضلهبیماریهای عضلانی اسکلتی توانبخشی فلج صورتتوانبخشی کف لگنارتوز، پروتز، کفش و وسایبیماریهای مغز و نخاعتوانبخشی کودکانتوانبخشی دیابتدردطب ورزشطب سالمندانسوالات پزشکیمطالب تخصصی و فوق تخصصیENGLISHصفحه اصلی